Make a wish


GEWICHTSCONSULENT IN ACTIE VOOR MAKE A WISH NEDERLAND

Dit jaar bestaat de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) 10 jaar. De vereniging viert dit heuglijke feit het hele jaar door met verschillende bijeenkomsten en acties. Ook zetten de leden van de vereniging, waaronder gewichtsconsulente Wendy in ’t Veld uit Lisse zich gedurende 2015 in voor een goed doel.
BGN-voorzitter Marianne Kramer: “De keuze is hierbij gevallen op Make A Wish Nederland, voorheen stichting Doe Een Wens. Leden van onze vereniging, de gewichtsconsulenten, werken eraan om Nederland een stukje gezonder te maken door mensen te begeleiden naar een gezond gewicht of door mensen praktisch te helpen als zij gezonder willen leven. Helemaal gezond zijn is helaas niet voor iedereen weggelegd, maar dromen en wensen hebben we allemaal. Daarom wil de BGN zich in 2015 inzetten om de dromen van kinderen met gezondheidsproblemen uit te laten komen.”

De actie is gestart op de ledenvergadering van de BGN op 23 april jongstleden. Gewichtsconsulent Wendy: “Ik wilde hier graag een bijdrage aan leveren om uiteindelijk zoveel mogelijk wensen in vervulling te laten gaan. Als je de beelden van voorgaande wensvervullingen ziet, dan word je vanzelf enthousiast: wat genieten de kinderen van die momenten en wat is het een heerlijke afwisseling in een ontzettend heftige periode.”

Om mee te sparen voor de wensvervullingen heeft de gewichtsconsulent een actie bedacht. Voor iedere kilogram die de cliënten in haar praktijk afvallen, doneert zij één euro aan het goede doel. Wendy vraagt haar cliënten om ook een bedrag te doneren en zich zelfs te laten ‘sponsoren’ door familie en vrienden. Een ludieke manier om gezond afvallen nog meer te belonen! De gewichtsconsulent verwacht dat het bedrag voor Make-A-Wish Nederland hiermee flink zal oplopen.

De BGN heeft zich tot doel gesteld om in december 2015 een cheque aan Make-A-Wish Nederland te overhandigen van tenminste € 5.000,-, maar streeft natuurlijk naar meer. Het bedrag besteedt Make-A-Wish Nederland om zoveel mogelijk wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling te laten gaan. Via de website gewichtsconsulenten.nl, de speciale Make-A-Wish Nederland actiepagina en de Facebookpagina van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland kan men zien hoeveel er al is opgehaald en hoe de wensvervullingen tot stand komen.
Meer informatie via Livoli, Wendy in ’t Veld: 06-20865522, info@livoli.nl.
Make_A_Wish_logo